Castraveti in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 26 Oct 2011 | 6596 vizualizari

 

Reteta asta am combinat-o eu acum cca 10 ani din multe multe retete de castraveti bulgaresti. De atunci asa in pun. Sunt foarte buni si tin 2 ani fara probleme (am verificat) fara sa se acreasca mai mult sau sa se inmoaie. Imi pare rau de poze am avut aparatul defect si am facut dupa 2 saptamani poze cu cateva borcane. Si la gogosari la fel. Asta este.....

 

INGREDIENTE

  • 10 kg castraveti cat nai mici si subtiri
  • 5 radacini hrean (diametrul cca 2 cm)
  • marar uscat
  • ceapa
  • OTETUL
  • 1 L otet din vin de 9%
  • 5 L apa
  • 1 lingura sare la litrul de compozitie
  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie
  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie
  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie
  • Se adauga 6-7 bete de marar uscat pentru toata cantitatea
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet (reteta Motan):

Din aceasta cantitate rezulta 24-26 borcane de 800ml.

Castravetii se spala.

Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri.

Hreanul se curata si se taie la lungime de cca 4 cm si in sferturi.

Borcanele (de 800ml) se spala si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.

In fiecare borcan se pune 1-2 flori de marar uscat, un varf de lingurita boabe de mustar, 3-4 sferturi de hrean si o felie de ceapa.

Se pun castravetii in borcan cat mai indesati.

Se pune deasupra marar bete in crucis, o felie de ceapa si 3-4 sferturi  de hrean.

Se face amestecul de otet si se da in clocot 2-3 minute.

Se pun borcanele pe cutite si se invelesc in prosop udat cu apa rece (pentru a nu se sparge) si se toarna in ele amestecul asa clocotit.

Se agita sa iasa aerul, se completeaza din nou cu otet si se pun capacele.

Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare cu apa pana sub capace si se fierb 15 minute din momentul cand capacele sunt fierbinti.

Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa sa se raceasca 1-2 zile.

Cand sunt reci se pun in camara (nu este obligatoriu in beci) si sunt bune de consunat dupa 3 saptamani.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de muraturi